Media & credits

creditsKuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Manja Topper, Lies Pauwels, Ellen Goemans, Janneke Remmers, Mokhallad Rasem, Rob de Graaf, William Shakespeare, Anil Jagdewsing, Carmen Schabracq (www.carmenschabracq.nl), Clive Mitchell, Ramses van den Hurk, Steffie de Haan, Krzysztof Burdzy, Jan Marne Haak

Andere projecten

Projecten

Dood Paard Week 2014

Premièredatum

In 2013 organiseerden we op uitnodiging van Frascati een Dood Paard Week. Dit is zo goed bevallen dat we dit jaar opnieuw zo’n week organiseren. Het programma ziet er als volgt uit:

27 & 29 mei om 21.00 uur
FREETOWN van Rob de Graaf (subtitled in English)
met Ellen Goemans, Lies Pauwels en Manja Topper
Your vacation starts where civilization ends 
Drie vrouwen die op verre stranden genegenheid zoeken en heel goed weten dat je nooit iets voor niets krijgt.

28 mei om 20.30 uur
Othello (bye bye) van William Shakespeare (subtitled in English)
met Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel en Mokhallad Rasem
Dood Paard speelt deze klassieker van William Shakespeare over jaloezie, liefde en racisme met twee spelers en een technicus. Er is een nieuwe vertaling gemaakt, die hedendaags is en toch dicht bij het origineel blijft. Resultaat is een intelligente en brutale voorstelling vol dubbele bodems, waarin thema’s als jaloezie en vreemdelingenhaat pijnlijk voelbaar worden gemaakt.
NB op 27 mei wordt de voorstelling ook gespeeld in de Bourla in Antwerpen.

30 & 31 mei om 21.00 uur
BOTOX ANGELS van Rob de Graaf (subtitled in English)
met Ellen Goemans, Janneke Remmers en Manja Topper
Een feministische lesbische relatiekomedie. Een voorstelling over militante vrouwelijke seksualiteit binnen een kleine gemeenschap met veel broeierige dialogen, jaloezie en emotioneel geweld, afgewisseld met performances van vrouwelijke kunstenaars van 1964 tot 2014.

27 t/m 31 mei
Installatie De dood en zijn vrienden
Tijdens de Dood Paard Week is deze installatie van gehaakt ruimtelijk werk en foto’s van Carmen Schabracq te zien in Frascati. Carmen ontwierp onder andere de tietentruitjes voor BOTOX ANGELS. Carmen Schabracq (1988) creëert haar eigen mythes, rituelen, maskers en alter ego’s. Haar werk kan worden beschouwd als een speelse zoektocht door krochten van het mens-zijn. Als een onderzoek naar identiteit, erotiek en haar rol als vrouwelijke kunstenaar in deze maatschappij; humor speelt hierbij een grote rol. Werk van Carmen was te zien in Mediamatic, De Oude Kerk, Museum Boijmans van Beuningen en De Kring.

Op 31 mei sluiten we de Dood Paard Week af met een feest met DJ Anil en de performance ‘latte di lupa’ van Carmen Schabracq.

Ook te zien van 27 t/m 29 mei om 22.30 uur
The Making Of door Toneelvereniging Scheisse. Toneelvereniging Scheisse wordt gevormd door Dik Boutkan, Medi Broekman, An De Ridder en Diede Zillinger Molenaar. Samen schrijven en maken zij voorstellingen over onderwerpen die door overmatig hergebruik weer gloednieuw aandoen. Over dingen die actueel zijn, maar al eeuwenlang niet meer nieuw

TICKETS VIA www.frascatitheater.nl

Bekijk oude speeldata