Media & credits

creditsKuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Manja Topper, Titus Muizelaar, Frank Vercruyssen, Nasir Husen, Joachim Robbrecht, Jeroen Perceval, Bojan Djordjev, Annemieke Ros, Linda Lugtenborg
afficheKuno Bakker

Andere projecten

Projecten

Dood Paard Week 2016

Premièredatum

De Dood Paard Week 2016 is een achtbaanrit met een veelkleurige stoet aan gasten en personages, onvoorspelbare mis -en scènes en weerbarstige lichtontwerpen. Van 24 mei tot en met 31 mei laten we enkele hoogtepunten zien van de afgelopen tijd aangevuld met bijzondere creaties van verwante makers.

We beginnen de week met een Play with Food, eindelijk weer terug van weggeweest, waar Manja Topper, Nasir Husen en Titus Muizelaar de teksten Eiland en Can I Work Now van Rob de Graaf voorlezen terwijl Ishan Mohiddin de drie gangen maaltijd verzorgt. In Eiland zien we hoe Doeze en Tacita worstelen met de moderne stad die geen plaats meer lijkt te hebben voor deze vrijbuiters van Amsterdam Oost terwijl in de hedendaagse eenakter Can I Work Now een vluchteling op de bank bij Storm en Leela thuis onderwerp is van een herkenbaar gesprek maar nooit echt mee zal doen.
Aansluitend nemen Kuno Bakker en Jeroen Perceval, ja inderdaad van de film Borgman en Rundskop maar ook van nog heel veel meer, je mee naar Thebe. Thebe is het bijzondere relaas van de kunstenaar die weet dat een pauze in het werk noodzakelijk is, maar op tragisch komische wijze zijn pauze toch weer onderdeel laat zijn van zijn oeuvre waarna hij aanschuift aan tafel om de rol van demonische vader aan te nemen tegenover de onzekere kunstzinnige zoon die van deze ontmoeting een installatie maakt.
Als de kunstenaars, de vader en de zoon na drie avonden zijn uitgepraat is het tijd voor onze gastvoorstelling. We zijn trots op het feit dat we Bojan Djordjev en Joachim Robbrecht mogen presenteren met hun voorstelling Discrete Charm of Marxism, voor de tweede keer na het eerste succes weer in Amsterdam te zien. Er zijn zes gangen die je als publiek tot je neemt in de vorm van Karl Marx citaten. In de boekenkasten om je heen ligt het echte voedsel tot je beschikking. Ondertussen verleiden de gastheren de gasten tot een  het gesprek over Klassenmaatschappij en de toekomst van het Kapitalisme. Discrete Charm of Marxism is een uitzonderlijk diner waar iedereen elkaar inzichten schenkt en serveert. Mocht je nog honger hebben, in de Damstraat kun je na afloop nog altijd een pizzapuntof een patatje halen.
Met Kurt Cobain en Courtney Love trappen we het weekend af met Macbain, waar naast deze rocksterren ook het hele ensemble van Macbeth in een kwartier langskomt en waarin de Koning en de Koningin de poëzie van Gerardjan Rijnders over ambitie, hebzucht en faalangst een duistere maar verfrissende draai geven omgeven door het speciale geluidsdecor van Wessel Schrik. Manja Topper en Gillis Biesheuvel spelen alle rollen in dit moderne Koningsdrama.
Fris uit het weekend komen onze speciale gasten, samen afgestudeerd aan het Rits in Brussel, Linda Lugtenborg en Annemieke Ros. Twee actrices op zoek naar de maakbaarheid van dit bestaan. Want als het leven zo maakbaar is, welke reden hebben wij dan om niet te zijn waar we willen zijn?. Als DeMeiden klaar zijn sluiten we de Dood Paard week 2016 af met STAN en Dood Paard. Mark, Ivan en Serge oftewel Frank Vercruyssen, Kuno Bakker en Gillis Biesheuvel maken in Yasmina Reza’s Kunst de balans opvan hun twintigjarige vriendschapaan de hand van een wit schilderij en hierdoor eindigt deze komedie ongewild in een absurdistisch drama.

Play with Food (reserveren gewenst) 24 mei om 18.30 uur
Thebe 24, 25 en 26 mei om 20.30 uur
The Discrete Charm of Marxism (reserveren gewenst) 27 mei om 19.00 uur
MACBAIN 28 en 29 mei om 20.30 uur
DeMeiden spelen ChopChopBangBang 30 mei om 19.45 uur
Kunst 30 en 31 mei om 20.30 uur

Bestel kaarten

Bekijk oude speeldata