Media & credits

creditsKuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Manja Topper, Janneke Remmers, Jeroen De Man, Judith van den Berg, Eva Duijvestein, Jorn Heijdenrijk, Frank Vercruyssen
tekstHassan Bahara, Rob de Graaf, Enver Husicic, Magne van den Berg, Joachim Robbrecht, Jibbe Willems, Vincent van der Valk

Andere projecten

Projecten

Play with Food

Premièredatum

Op uitnodiging van Frascati presenteert Dood Paard & Co bij wijze van seizoensopening op 14, 15 en 16 september om 18.00 uur een Play with Food in combinatie met de voorstelling BEROEMDEN van TG Stan, Dood Paard, Maatschappij Discordia en Compagnie de Koe.

Voorafgaand leest Dood Paard samen met een selectie acteurs van de andere gezelschappen fragmenten uit JOOS van Enver Husicic: een niet-waarheidsgetrouwe reconstructie van de moord op Anja Joos, doodgeschopt omdat ze een blikje Bestbier zou hebben gestolen. Een binnenwereldconstructie.

Reserveren is verplicht en mogelijk tot een dag voor aanvang.
LET OP: ticket in combinatie met Beroemden € 25 (incl. maaltijd)Dood Paard heeft drie keer eerder mee gedaan aan Play with Food:

December 2011
Op 13, 14 en 15 december deed Manja Topper mee aan Play with Food en las zij samen met Judith van den Berg en Janneke Remmers  Ik stond in een kutvoorstelling maar m’n haar zat wel heel goed een theatertekst voor twee of drie actrices van de kleine zaal die af en toe ook in de grote zaal staan, een tekst van Magne van den Berg in samenwerking met Joachim Robbrecht.

November 2011
Samen met Jeroen De Man van de Warme Winkel en Eva Duijvestein las Dood Paard twee toneelteksten in wording voor van jonge toneelschrijvers. Acteur Vincent van der Valk schreef De Ogenschijnlijke Nietigheid Van Het Bestaan: een stuk over een familie en een held van niks. Hassan Bahara schreef Buigen; de laatste monoloog van een geminacht mens.

‘Had je niet gedacht hè, klootzak, dat ik ooit nog eens voor je zou staan en meer goud zou dragen dan jij in je hele leven bij elkaar hebt gezien.’ (Hassan Bahara)

Hassan Bahara debuteerde in 2006 met de roman Een verhaal uit de stad Damsko (2006). Daarna volgde Ik, Driss (2010) dat hij samen met Asis Aynan schreef onder het pseudoniem Driss Tafersiti. Bij Frascati speelde in 2009 zijn korte toneeltekst Bloeddorst. Vincent van der Valk studeerde in 2010 af aan de acteurs opleiding van de Toneelacademie Maastricht en schreef eerder de korte tekst Toen geluk en ongeluk zich in elkaar vergisten.

September 2009
Dood Paard las ONVERDEELD van Rob de Graaf en CUBA LIBRE van Jibbe Willems.
ONVERDEELD van Rob de Graaf (1952) : een stuk over twee mannen en vrouw die verstrikt raken in hun onderlinge verhoudingen. Dit stuk van De Graaf is nog nooit in Nederland in het openbaar voorgelezen of gespeeld.
Jibbe Willems (1977) richtte binnen Frascati Producties in het voorjaar van 2009 een schrijverslaboratorium voor zichzelf in. Hij vroeg vijf toneelschrijvers die hij bewondert om inhoud, stijl en dynamiek om hem een opdracht te geven. Aan elke opdracht werkte hij een week. Na vijf weken lagen er vijf toneelteksten, waarvan CUBA LIBRE de laatste was: geschreven naar aanleiding van de opdracht die Jibbe Willems kreeg van Rob de Graaf.

Bekijk oude speeldata