Media & credits

creditsVictoria Koblenko, Alesia Adrushevska, Oksana Borbat, Bram Gerrits, Manja Topper, Oleksandra Bilousova, Aleksej Ovsiannikov, Milena Kompaniiets, Artem Smotrych
tekstSasha Denisova
een coproductie metUnited Ukrainian theatre, Victoria Koblenko, Dood Paard
mede mogelijk gemaakt doorSupport Programma for Ukrainian Artists & V-Fonds

Andere projecten

Projecten

The Hague

Premièredatum

De United Ukrainian Theatre group  en Dood Paard doen een theatrale lezing van “The Hague” in De Balie. De United Ukrainian Theatre Group bestaat uit Yasha Gudzenko en drie actrices Alesia Andrushevska (speelt tevens in WOMEN IN TROY as told by our mothers), Oksana Borbat en Oleksandra Bilousova.

Het toneelstuk The Hague schreef de Oekraïense toneelschrijver Sasha Denisova kort na het begin van de oorlog. Het is een groteske, grappige en sinistere fantasmagorie die is gebaseerd op gebeurtenissen en mensen tijdens de Russische oorlog in Oekraïne.

The Hague volgt het Haagse tribunaal waar een denkbeeldig proces plaatsvindt tegen Poetin en zijn meest naaste volgelingen. Het verhaal speelt zich af in de fantasie van een klein meisje, dat een dagboek bijhoudt over haar dagelijkse leven in Oekraïne en de gruwelijkheden om haar heen.

 

Bekijk oude speeldata