Media & credits

creditsTiago Rodrigues, Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki, Michael Yallop, Ramses van den Hurk
tekstTiago Rodrigues
afficheKuno Bakker
foto'sSanne Peper
Gesproken taalEngels
BoventitelingNederlands
CampagnebeeldBowie Verschuuren
Scènefoto'sSanne Peper

Andere projecten

Projecten

Women in Troy, as told by our mothers

Premièredatum
Koop kaarten

 

Women in Troy, as told by our mothers vertelt het mythische verhaal over de belegerde stad Troje vanuit het perspectief van de vrouwen en in het bijzonder vanuit die van de moeders. Heden en verleden worden door elkaar geweven, het persoonlijke en het mythische versmelten, helden worden monsters, slachtoffers worden daders en uiteindelijk eist het koor de hoofdrol op.
De geschiedschrijving wordt bekeken met een feministische blik.

De tekst is van de hand van de Portugese theatermaker en schrijver Tiago Rodrigues. Voor Women in Troy, as told by our mothers laat hij zich inspireren door verschillende versies van de mythe, recente wereldgebeurtenissen en de persoonlijke verhalen van hemzelf en de theatermakers: Alesya Andrushevska, Manja Topper, Kuno Bakker, Tomer Pawlicki.
We leven mee met de ambities en visies, angsten en verlangens, frustraties en woedes van Helena, Hecuba, Cassandra en Andromache.

Met steun van het Fonds Podiumkunsten, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de Gemeente Amsterdam.

Je kunt via deze link het tekstboekje van Women in Troy, as told by our mothers bestellen.

Via deze link kun je het interview met Manja Topper en Kuno Bakker in het Parool lezen.

Er zijn ook buttons te koop! 3 voor 5 euro. Mail hiervoor naar info@doodpaard.nl.

Educatieprogramma
Rondom de voorstelling Women in Troy, as told by our mothers bieden wij een workshop aan voor leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs. Dit project is ontwikkeld en opgezet om leerlingen kennis te laten maken met acteren en de thematiek uit de voorstelling. Daarbij vinden wij als theatercollectief het belangrijk om culturele en theatrale verdieping te bewerkstelligen bij ons (jonge) publiek. We hopen zo leerlingen te enthousiasmeren voor cultuur en te inspireren om zelf hun creativiteit te uiten.

Klik hier voor meer informatie over dit project.

Mocht je interesse en/of vragen hebben, dan kun je mailen naar jurgenwalch@doodpaard.nl.

Speeldata

Bekijk oude speeldata