Media & credits


creditsManja Topper, Tomer Pawlicki, Abdelkarim el Baz, Bram Walter, Ella Kamerbeek, Wessel Schrik, Rob de Graaf, Michael Yallop en Ramses van den Hurk.
tekstRob de Graaf
afficheKuno Bakker
foto'sSanne Peper
mede mogelijk gemaakt doorLira Fonds, Fonds Podiumkunsten.

Andere projecten

Projecten

Speelplaats

Premièredatum

SPEELPLAATS, geschreven door Rob de Graaf, speelt op locatie in Amsterdam Nieuw-West bij Broedplaats Lely en in Utrecht. De voorstelling beweegt zich tussen een zachte kinderidylle en de harde sociale werkelijkheid.

Een groep van vijf (door volwassen acteurs gespeelde) kinderen heeft een eigen biotoop opgebouwd, een plek waar zij spelen volgens hun zelfbedachte regels, waar ze praten volgens eigen logica en waar zij alleen de omgangsvormen bepalen. Een vrijplaats zou je het kunnen noemen, hoewel niet iedereen hier even vrij is. Er wordt niet alleen gelachen en gespeeld – er wordt ook geheerst en onderworpen. Er is verzet. De machts- en vriendschapsverhoudingen zijn steeds in verandering. Begrippen als geweten en verantwoordelijkheid hebben voor de kinderen nog weinig betekenis. Als er al sprake van verantwoordelijkheid is, dan wordt die naar believen vakkundig van de een naar de ander doorgeschoven.

SPEELPLAATS is een parabel over macht, groepsgedrag en manipulatie.

Met/door/van Manja Topper, Tomer Pawlicki, Abdelkarim el Baz, Bram Walter, Ella Kamerbeek, Wessel Schrik, Rob de Graaf, Michael Yallop en Ramses van den Hurk.

Deze voorstelling speelt op locatie in Amsterdam en Utrecht. 

Weten hoe het er behind-the-scenes aan toe gaat?

Check onze speciale website voor deze voorstelling. Hier vind je behind-the-scènes beelden, lees je meer over het onderwerp en kan je je verder verdiepen in Speelplaats. Hier vind je ook onze routekaart naar de locatie in Amsterdam West!

speelplaats.online/

Speeldata

Bekijk oude speeldata