Media & credits

creditsLeopold Emmen, Dood Paard

Andere projecten

Projecten

Freetown/ Reconstructie (video-installatie)

Premièredatum

Leopold Emmen i.s.m. Dood Paard

Te zien in W139 Amsterdam van donderdag 4 t/m zondag 7 oktober 2012
Finissage 7 oktober vanaf 16.00 uur  met o.a. een gesprek tussen Dana Linssen (NRC) en Rob de Graaf en Afrikaanse cocktails! 

Verwijten ze mij 500 jaar uitbuiting? Of zien ze wel in dat ik ook gewoon maar een mens ben? Dat ik het ook niet allemaal cadeau heb gekregen? Dat ik doodgewoon ergens op een loonlijst sta en dat ik op een bepaalde manier niet minder een slachtoffer ben van het wereldsysteem ben dan zij?

Leopold Emmen (Nanouk Leopold en Daan Emmen) heeft de Dood Paard voorstelling FREETOWN bewerkt tot een video-installatie.

FREETOWN gaat over maatschappelijke en seksuele emancipatie, over machtsverschillen tegen de achtergrond van een maatschappij die vooral onderdrukking en uitzichtloosheid kent. Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een resort in Afrika, dat de mogelijkheid biedt om in contact te komen met jongemannen die tegen een vergoeding alles doen wat er van ze verlangd wordt.

‘Freetown/Reconstructie’ onderzoekt. In een montage in drie delen krijgt het toneelstuk opnieuw vorm; een videowand als autonoom beeld, het integrale stuk vertaald naar een abstracte studio-setting en een verstilde en uitvergrote close-up van de actrices, waarin zij als een toeschouwer getuige zijn van hun eigen woorden.

FREETOWN is geschreven door Rob de Graaf in samenwerking met de actrices Manja Topper, Lies Pauwels en Ellen Goemans en was in 2010, 2011 en 2012 te zien in theaters in Nederland, België en Duitsland. In november/december 2012 is de voorstelling samen met twee andere Dood Paard voorstellingen te zien in theater La MaMa in New York.

W139
Warmoesstraat 139 / open ma t/m zo 12.00 – 18.00 uur / vrije toegang

‘Freetown/Recontructie’ werd speciaal gemaakt voor Pictura-Dordrecht en was daar van 28 april t/m 26 mei 2012 onderdeel van een duo-tentoonstelling met het werk van de Rotterdamse beeldend kunstenaar Kiki Lamers.

Bekijk oude speeldata