Media & credits


creditsEllen Goemans, Lies Pauwels, Manja Topper, Alix Adams, Julian Maiwald, Marten Oosthoek, René Rood, Raymond Querido, Prem Scholte Albers, Ramses van den Hurk
tekstRob de Graaf
afficheKuno Bakker
foto'sSanne Peper

Andere projecten

Projecten

FREETOWN

Premièredatum

Your vacation starts where civilization ends

Drie vrouwen ontmoeten elkaar in een West-Afrikaans land. Het voor Europese toeristen gebouwde resort daar biedt niet alleen paradijselijke stranden, een heerlijke zee en een comfortabel verblijf: hier is ook de mogelijkheid om in contact te komen met sterke, donkere en lief glimlachende jongemannen, die graag bereid zijn om tegen een niet eens zoheel exorbitante vergoeding alles te doen wat er van ze verlangd wordt.

In FREETOWN gaat het over onbekommerd plezier, over maatschappelijke en seksuele emancipatie, over machtsverschillen en de mantel der liefde waarmee ze worden bedekt – en dat alles tegen de achtergrond van een maatschappij die vooral onderdrukking en uitzichtloosheid kent.

Het eiland van vrijheid ligt in een oceaan van ellende en buiten de dubbele hekken van het vakantiecomplex is het zuchten van de échte wereld te horen.

Voor deze voorstelling hebben de makers zich laten inspireren door de film Vers le Sud (2005) van de Franse regisseur Laurent Cantet. FREETOWN vertelt een ander verhaal in een andere setting dan deze film, maar net als daar gaat het in dit stuk om drie vrouwen die op verre stranden genegenheid zoeken en heel goed weten dat je nooit iets voor niets krijgt.

Geselecteerd voor het Theaterfestival Vlaanderen 2011 en het Nederlands Theater Festival 2011
Lies Pauwels heeft voor haar rol in FREETOWN de Colombina 2011 ontvangen.

Extra
Luister naar een verslag uit het KRO radio 1 programma De Nacht van het Goede Leven door Adeline van Lier uitgezonden op 17 november 2010.

Bekijk oude speeldata