Media & credits

creditsGerardjan Rijnders, Esther Gerritsen, Abdelkader Benali, Wilfried de Jong, Sanneke van Hassel, Michiel Weidner, Yasmine Allas, Joachim Robbrecht, Gillis Biesheuvel, Kuno Bakker, Helena Rasker, Ellen Goemans, Maarten Ornstein, Jeannine Valeriano, Manja Topper, Enver Husicic, Joshua Samson, Hassan Bahara, Dana Linssen, Ronelda S Kamfer

Andere projecten

Projecten

Serotonine

Premièredatum

Twaalf hoorspelen over modern geluk

Serotonine: een neurotransmitter met een exciterende werking. Het is een tryptamine die invloed heeft op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Het speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels. Serotonine wordt afgegeven door serotonerge neuronen in de hersenen die naar verschillende onderdelen lopen, waaronder de prefrontale cortex (PFC). Dit gebied speelt een belangrijke rol bij onder andere verslaving en agressie. (bron: Wikipedia)  

Serotonine is een samenwerking tussen componist en muzikant Maarten Ornstein en Dood Paard. Twaalf schrijvers, waaronder Esther Gerritsen, Wilfried de Jong, Abdelkader Benali, Yasmine Allas, Gerardjan Rijnders en Hassan Bahara, zijn door Maarten gevraagd om een kort hoorspel te schrijven met als uitgangspunt: Wat maakt ons gelukkig, waarom, en hoelang duurt dit geluk? De hoorspelen worden voorgelezen door Manja Topper en Gillis Biesheuvel van Dood Paard en twee zangers terwijl er muziek gespeeld wordt door jazzmuzikanten, zij improviseren deels op de teksten. Serotonine is een vervolg op het hoorspelproject Zwaar Water dat in samenwerking met de HoorSpelfabriek en de NPS werd gemaakt en werd uitgezonden op de radio tijdens het Holland Festival.

Bekijk oude speeldata