Media & credits


creditsKuno Bakker, Titus Muizelaar, Manja Topper, Julian Maiwald, Michael Yallop
tekstRob de Graaf
afficheKuno Bakker
vormgevingWim T. Schippers
een coproductie metAdelheid+Zina

Andere projecten

Projecten

Matglazen Vensters

Premièredatum

Een coproductie van Adelheid+Zina en Dood Paard

Doeze en Tacita: de wereld verandert sneller dan dit echtpaar bij kan houden. Gentrificatie drijft hen keer op keer verder naar de periferie van de stad en steeds pakken ze hun boeltje. De nieuwe stad rukt op en het is zeer de vraag of daar voor hen nog plek is. Het water in de stille vijver van hun leven klotst hoog op wanneer Beau zich meldt. Hij is de zoon uit een eerder huwelijk van Doeze. Beau staat voor een ander leven dan dat waarmee Doeze en Tacita vertrouwd zijn. Een leven op de snelheid van deze tijd.

Matglazen Vensters is een nieuwe tekst van Rob de Graaf, al veertig jaar dé Nederlandse toneelschrijver voor de kleine zaal. Voor gezelschap Dood Paard, een vaste partner, schreef hij een nieuw stuk over wonen: over de privatisering van de woningmarkt en de hegemonie van het geld. Onder de oppervlakte gaat het ook over de teloorgang van de idealen van de babyboomers, en het neoliberalisme dat ervoor in de plaats kwam. De voorstelling wordt gespeeld door Manja Topper, Kuno Bakker en Titus Muizelaar, de vormgeving is van Wim T. Schippers.

Rob de Graaf in de Volkskrant: ‘Het meest levendig voor een stad is toch een mix van functies en mensen: van diverse herkomst, arm en rijk, gezinnen en ouderen door elkaar. Dat heeft de meeste dynamiek. Voor mij zit ‘samenleven’ in het ervaren van verschillen.’

Bekijk oude speeldata