Media & credits

creditsMokhallad Rasem, Kuno Bakker, Janneke Remmers, Britt Truyts (zang) en Peter Verhelst (muziek), Michael Yallop en Iwan Van Vlierberghe
afficheLynn Van Oijstaeijen
een coproductie metDood Paard, Toneelhuis
in samenwerking metToneelhuis Antwerpen
met dank aane Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter, Fonds Podiumkunsten, De Gravin van Bylandt Stichting, Fonds 21

Andere projecten

Projecten

Looking for Habibi

Premièredatum

Looking for Habibi is een voorstelling over liefde, gemaakt en gespeeld door Mokhallad Rasem, Kuno Bakker, Janneke Remmers, Britt Truyts (zang) en Peter Verhelst (muziek)

Drie acteurs, een zangeres en een muzikant zijn collectief op zoek naar de liefde.
Ze buigen zich over dit grote gevoel dat zich op zoveel kan richten. Het kind dat je baart, de mens met wie je leeft, de aarde waarop je woont. Maar ook op het land waar je geboren bent, de stoel waarop je vader altijd zat, de geur van rozemarijn, het wapen waar je je vijand mee doodt.
Ze formuleren met woorden en stemmen, geluiden en beelden op een landschap van zand.

Gevoelens wonen in de mens, maar de mens woont in zijn liefde.
Dat is geen metafoor, maar de werkelijkheid: de liefde is niet zo aan het ‘ik’ gehecht dat zij het ‘jij’ alleen als object zou hebben; zij bevindt zich tússen ‘ik’ en ‘jij’.

Looking for habibi is de voltooiing van een trilogie. Na de ontmoeting in De verse tijd en het samenwonen in Homemade onderzoeken Mokhallad Rasem en Kuno Bakker nu samen met actrice Janneke Remmers, zangeres Britt Truyts en muzikant Peter Verhelst de liefde.

 

De voorstelling gaat in première op 21 april 2022 in De Bourlaschouwburg. De Nederlandse première is op 28 april 2022 in Frascati Theater.

Helaas worden de voorstellingen op 11 en 12 juni geannuleerd in verband met ziekte van één van de spelers. Het theater zal degene die reeds kaarten gekocht hebben berichten over andere mogelijkheden om de voorstelling te zien.

Bekijk oude speeldata