Media & credits

creditsElke de Graaff
foto'sSanne Peper

Andere projecten

Projecten

Educatieprogramma Het mysterie van niks en oneindig veel snot

Premièredatum

Wij vinden het belangrijk dat ons publiek divers is en dat ook scholieren zich kunnen verbinden met theater. Dood Paard wilt jongeren laten kennismaken met hun theatervoorstellingen op een inspirerende en speelse manier. Daarom biedt ons educatie-expert en theatermaker Elke de Graaff een educatief programma aan rondom o.a. de voorstelling Het mysterie van niks en oneindig veel snot.

 

LESBRIEF

Beste docent,

Wij nodigen u en uw leerlingen graag uit voor Het mysterie van niks en oneindig veel snot, de nieuwste jeugdvoorstelling van Dood Paard. Met het educatieve programma bieden wij de mogelijkheid het voorstellingsbezoek van de leerlingen voor te bereiden.

Over de voorstelling

Het mysterie van niks en oneindig veel snot is een beeldende, muzikale jeugdtheatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Jan Paul Schutten over het ontstaan van het heelal. De voorstelling maakt inzichtelijk hoe nietig de mens en de aarde zijn in dat onmetelijke en schijnbaar oneindig uitdijende heelal; Complexe materie die Schutten op een wonderlijke manier begrijpelijk weet uit te leggen. Acteurs Wessel Schrik en Manja Topper nemen het jonge publiek onder andere mee in een tijdreis door de reusachtige ruimte én leggen tegelijkertijd het vergrootglas op de allerkleinste deeltjes van ons universum. 

Thema: Heelal

Samen met de leerlingen duiken we in de wereld van zwarte gaten, donkere materie, deeltjes die dwars door jou en de hele aarde heen schieten en links- en rechtsom kunnen draaien (probeer zelf maar eens). We leren door zelf fysiek op de vloer te staan een klein beetje meer over hoe het heelal ontstaan is door scènes te maken, spelletjes te spelen waarin je sneller dan het licht moet zijn en we door middel van vragen te stellen misschien wel het mysterie van niks weten op te lossen. De workshop wordt zo, net als de voorstelling zelf vooral ook een ode aan de verbeelding en de nieuwsgierige mens.

Workshop bij de voorstelling

In deze twee uur durende workshop, gegeven door theatermaker Elke de Graaff, ligt de nadruk niet alleen op acteren, maar ook op theatraal onderzoek. In de workshop werken we met teksten uit het script, maken we korte scènes en onderzoeken we de speelstijl van Dood Paard met elkaar op de vloer. We improviseren verhalen met thema´s zoals licht, snelheid, verleden, heden en toekomst. 

Na de workshop bezoeken we gezamenlijk de voorstelling. Achteraf is er ruimte voor een kort nagesprek waarin de leerlingen vragen kunnen stellen aan de spelers.   

Praktische informatie

– De workshop duurt +/- 2 uur (in overleg langer)

– De voorstelling speelt van 14 maart t/m 28 mei (zie volledige speellijst

– De workshop zal in de middag gegeven worden

– Groepskorting is mogelijk

Heeft u naar aanleiding van het lezen van deze lesbrief vragen of wilt u de workshop boeken? Neem dan contact op met Elke de Graaff: elkedegraaff@doodpaard.nl of 06-25385696

Bekijk oude speeldata