Media & credits

creditsFlorian Hellwig
op fotoFrank Meester en Stine Jensen

Andere projecten

Projecten

Contextprogramma Victor of de kinderen aan de macht

Premièredatum

CONTEXTPROGRAMMA BIJ VICTOR OF DE KINDEREN AAN DE MACHT

Wij hebben Florian Hellwig, dramaturg, programmamaker en docent Dramaturgie, Theatergeschiedenis en Cultuurgeschiedenis in Amsterdam en Utrecht, gevraagd om een contextprogramma te organiseren bij Victor of de kinderen aan de macht. Het contextprogramma bestaat uit voorgesprekken met gasten, inleidingen en nagesprekken:

28 oktober in Gent: Florian Hellwig gaat voorafgaand aan de voorstelling in gesprek met cultuurfilosoof Lieven De Cauter over het neoliberalisme, de heersende ideologie die zich niet als ideologie presenteert. Toegang gratis, aanvang 19.15 uur

8 november in Diemen: een inleiding door Florian Hellwig

15 november Tilburg: een inleiding door Florian Hellwig

18 november in Antwerpen: een voorgesprek met Thomas Crombez o.l.v. Florian Hellwig. Luister het gesprek over Roger Vitrac, zijn stuk Victor ou les enfants au pouvoir en Antonin Artaud hier terug.

12 december in Den Haag: een inleiding door Florian Hellwig

22 december in Haarlem: een inleiding door Florian Hellwig

3 januari in Rotterdam: een mini-college door Eva Rovers voor iedereen die altijd al de wereld wilde veranderen, maar nooit precies wist hoe. Schuif aan en vind de rebel in jezelf. Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.

6 januari in Eindhoven: een inleiding door Florian Hellwig

9 januari in Groningen: een voorgesprek met docent kunst- en cultuurfilosofie en schrijver Thijs Lijster o.l.v. Florian Hellwig. De basis voor het gesprek vormen Lijster’s essays over de cultuur in een onoverzichtelijke wereld in zijn publicatie De grote vlucht inwaarts (2016). Aanvang 19.30 uur, toegang gratis.

25 januari in Amsterdam: Dramaturg en programmamaker Florian Hellwig gaat voorafgaand aan de voorstelling in Frascati een contextgesprek voeren met schrijver Eva Rovers, naar aanleiding van haar essay Ik kom in opstand, dus wij zijn, waarin ze nieuw licht laat schijnen op verzet en de relevantie en actualiteit van Albert Camus’ tekst De mens in opstand (1951). Frascati 3, aanvang 20.00 uur, duur 45 minuten. Klik hier voor een uitgebreide toelichting op het gesprek.

26 januari in Amsterdam: een voorgesprek met Stine Jensen en Frank Meester o.l.v. Florian Hellwig naar aanleiding van hun boek De Opvoeders, wat filosofie de schipperende ouders leren kan. Frascati 3, aanvang 20.00 uur, duur 45 minuten. Klik hier voor een uitgebreide toelichting op het gesprek.

27 januari in Amsterdam: Voorafgaand aan de voorstelling in Frascati gaat dramaturg en programmamaker Florian Hellwig een contextgesprek voeren met filosoof en schrijver Daan Roovers, naar aanleiding van haar essay Mensen maken (2017). Frascati 3, aanvang 20.00 uur, duur 45 minuten. Klik hier voor een uitgebreide toelichting op het gesprek.

Bekijk oude speeldata